NASA: 3 ditë errësirë totale që nga 21 dhjetor 2012

Me datë 21 dhjetor 2012, toka do të futet në një unazë të palëvizshme satelitore të quajtur rripi fotonik dhe në oren 1:00 pas mesnate me orën Kolombiane do të ketë errësirë totale e cila do të zgjasë 3 ditë resht. NASA e konfirmoi këtë me datë 5 dhjetor 2012. Errësira do të mbulojë gjithë planetin dhe do të jetë me ftohtë, edhe pse mund të ndriçojë ndonjë rreze drite gjatë këaj kohe. Asgjës’do ndodhë ëhtë vetëm një fenomen jashzakonisht i rrallë që ndodh 11 milione vjet. Si pasoje e kësaj do t ketë shkëputje elektriciteti. Kjo ëhtë ajo ngjarje të cilës kalendari Maya i referohej, një rreshtim i pazakonshëm planetësh.